Uitleg

Het belang van goede video content
YouTube of Vimeo?

Veel gestelde vragen (faq)

Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillende items die op onze website voorbij komen inzichtelijk te maken, toe te lichten of uit te leggen. Op deze pagina staat de betekenis of het belang van onderwerpen die elders worden besproken. U komt op deze pagina terecht via links elders op de site van 2XP.nl of twanvanasseldonk.nl.

Klick voor meer informatie over een onderwerp op een van de afbeeldingen hierboven of volg een van de links naar antwoorden op veel gestelde vragen hieronder.

 

Neem gerust contact op als u er niet uit komt

Contact  →

 

Belang van goede video content

Eerst het hart en dan het hoofd

Visuele content is belangrijk:

We houden nu eenmaal meer van bewegende beelden dan van tekst. En dat is ook te begrijpen. Negentig procent van de informatie die naar onze hersenen gaat is visueel. De snelheid waarmee we beelden opnemen is véél groter dan tekst. Daarom werken instructies met video ook zo goed.

Wanneer je video toe voegt aan je marketingstrategie krijg je betere zoekmachine-resultaten. Google houdt van websites die langer bezocht worden. Met video stijgt de tijd die bezoekers doorbrengen op je website. Elke minuut worden tientallen uren aan videomateriaal op YouTube gezet o.a. door merken en bedrijven. Als jouw bedrijf of merk daar niet tussen staat ziet niemand je.

Je moet daar dus tussen staan. En ook nog eens met het juiste verhaal en de juiste beelden. Die bepalen namelijk in het hoofd van je kijkers wie je bent.

We zijn van nature gericht op andere mensen, op emotie, op echtheid! Geen enkel ander medium als video is zo goed in staat om dat over te brengen. Mensen beslissen op basis van het gevoel wat ze krijgen over uw product of dienst. De feiten doen er wel toe maar de weg is: eerst het hart, dan het hoofd. En gevoel schep je met bewegende beelden.

Video is geschikt voor elk bedrijf, onderwerp of idee

mogelijkheid tot demonsteren
ideeën visualiseren
producten tonen
persoonlijk aanspreken

De beeldrevolutie is begonnen en jij ziet het! Dit het juiste moment om te investeren in video content. Want:

We houden meer van beeld dan van tekst
Met video kun je bepalen hoe anderen jou zien
Video is als geen ander medium in staat om emotie over te brengen
En, video is geschikt voor elk bedrijf, onderwerp of idee

Je hebt een goed verhaal en hebt besloten je verhaal te laten zien!
Sterke content is inhoudelijke relevant voor je publiek en heeft een goede uitstraling. Hierdoor zullen anderen je content willen verspreiden en kan de media je materiaal gebruiken, waarmee je de regie op de beeldvorming voor een groot deel in eigen hand houdt.


 
Neem contact op zodat we je kunnen helpen!  →

 

Welk platform moet u kiezen?

Wat past bij de uitstraling van uw bedrijf

 

YouTube is van Google en Vimeo van InterActiveCorp

YouTube of Vimeo wat zijn de verschillen?

We beginnen en dat is niet voor niets met YouTube dat is toch wel de koning in video content op het internet. YouTube heeft meer dan een biljoen gebruikers. Iedere dag kijken mensen honderden miljoenen uren video. Het potentiële bereik is enorm en ongeëvenaard dat alleen al is reden om YouTube te kiezen. Er is nog een reden. YouTube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld na Google. Staat je film niet op YouTube dan komt niemand je dus tegen in die tweede zoekmachine. Bovendien is Google ook nog eens eigenaar van YouTube waardoor je video sneller hoger in de ranking komt bij de zoekmachine resultaten. Verder is de kwaliteit uitstekend. Je kunt gratis en vrijwel onbeperkt professionele films uploaden tot 4k resolutie, dat is vier keer de resolutie van een HD film, zeg maar bioscoopkwaliteit. Bovendien zijn video's eenvoudig in te voegen in bijvoorbeeld een website. Je kunt video's aan elkaar linken met zogenaamde kaarten en afspeellijsten zodat je de kijker kunt begeleiden van de ene naar de andere video. Je kunt ook gaan werken aan een netwerk door mensen te vragen zich te abonneren op je kanaal en als je wilt zou je nog kunnen verdienen aan YouTube door advertenties te plaatsen op je video.

Hoera en hosanna voor YouTube.

Is er dan helemaal geen nadeel te bedenken? Natuurlijk wel, door dat YouTube zo groot is en zo'n grote community kent is je video er slechts één van de vele. YouTube is een professioneel platform met uitstekende technische randvoorwaarden en het kost niets. Maar ja, voor niets gaat de zon op, ook bij YouTube komen rekeningen binnen en dus is er ook een verdienmodel. Er zijn veel linkjes banners en advertenties te zien op YouTube. YouTube linkt voor kijkers automatisch video's die aan elkaar zijn gerelateerd dat is leuk voor de kijken maar niet altijd voor je bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer er een film van de concurrent aan je video wordt gelinkt.

Voordelen van YouTube:
Goed voor zoekmachine optimalisatie (SEO)
Ongeëvenaard internationaal bereik
Uitstekende technische kwaliteit
Het is gratis

Nadelen zijn dat je een van de vele op het platform bent. Er is serieuze concurrentie. Het verdienmodel van YouTube is nadrukkelijk zichtbaar en je krijgt wat minder positieve reacties onder je video.

Dan Vimeo

Het gevoel wat veel mensen krijgen bij Vimeo is exclusiviteit, klasse en hoge kwaliteit. Let wel, het technische kwaliteit voordeel van Vimeo ten opzichte van YouTube bestaat niet. Films in hoge resolutie zijn ook te delen via YouTube. Vimeo is een grote speler met 130 miljoen gebruikers toch weer kleiner dan YouTube. Vimeo kent bijna geen advertenties en dat is mooi voor de kijk-ervaring. Het gaat echt alleen maar om je video. Maar wie betaalt dat dan allemaal? Ook bij Vimeo komen rekeningen binnen. Het verdienmodel zit bij Vimeo niet bij de kijker maar bij degene die films uploadt voor zakelijk gebruik. Voor toegang tot hoge kwaliteit moet je minimaal de betaalde Vimeo plus optie gebruiken. Het imago van Vimeo en de merkbeleving kan natuurlijk van betekenis zijn voor de toepassing van je productie. Vimeo producties zijn vaak, artistiek gezien, van hoge kwaliteit. Films bestaan voornamelijk uit mooi gemaakt beeldwerk. Veel creatieve filmmakers, regisseurs en kunstenaars delen hun producties op dit platform. Wanneer het belangrijk is of wanneer je het functioneel vindt, omdat je publiek erop is te vinden of je hecht waarde aan de merkassociatie en de uitstraling dan is Vimeo een prima keuze. Bovendien worden die kijkers niet geconfronteerd met advertenties.

Voordelen van Vimeo:
Mooie schone omgeving
Vrij van linkjes en banners
Weinig advertenties
Reacties zijn zorgvuldiger en sympathieker

Nadelen zijn dat het gratis account beperkt is. Het is niet gratis voor zakelijk en professioneel gebruik. Het heeft een relatief klein publiek.

Resumé:

YouTube is onze grote vriend vanwege de goede kwaliteit het enorme bereik. Iedereen kent het en het is een belangrijk zoekmachine optimalisatie, SEO-instrument. Als je merkassociatie belangrijk vindt en het gevoel van hoge klasse en exclusiviteit wil meegeven of omdat je doelgroep erop te vinden is dan is Vimeo een goede keuze.

Maar, je kan natuurlijk het ene doen en het andere niet laten.